loader image

Nieuws

Landelijk bekende restaurantketen komt in oude melkfabriek in Goes: ‘Bij ons geen chique gerechten’

In de oude Hollandia-melkfabriek komt een vestiging van de landelijke restaurantketen Family. Deze werkt volgens de zogeheten franchiseformule, wat wil zeggen dat in principe elke ondernemer zo’n restaurant kan beginnen. Er zitten restaurants door heel het land. De Zeeuws-Vlaamse ondernemersfamilie Luitjens, die in Axel meerdere winkels heeft, runt in Zeeuws-Vlaanderen inmiddels drie Family-restaurants. ,,Het is een naam die de lading eigenlijk niet helemaal dekt’’, zegt Mirjam Luitjens. ,,Mensen zouden kunnen denken dat we enkel een restaurant zijn voor gezinnen met kinderen, maar we willen een plek zijn waar iedereen terechtkan, bijvoorbeeld ook vrienden of zakenmensen.’’

De oude Hollandia-melkfabriek, aan de rand van de woonboulevard in Goes, staat er op dit moment niet al te florissant bij. Hij stond naast de Renaultgarage, die een paar jaar geleden afbrandde, en liep ook schade op. Toch vond de gemeente de oude fabriek, met schoorsteen, het behouden waard. Ze kocht het pand en ging op zoek naar een koper die er iets met horeca wilde gaan doen. Eerder dit jaar werd duidelijk dat de Zeeuws-Vlaamse ontwikkelaar Kennedy West Vastgoed het pand zou kopen om het geschikt te maken voor een restaurant.

Het Goese architectenbureau Archikon heeft het winnende ontwerp voor de voormalige melkfabriek gemaakt. Het pand krijgt aan twee kanten een uitbreiding. Aan de kant van de Marconistraat is dat een cirkelvormige uitbouw, die volgens de architect contrasteert met de rechthoekige vorm van het bestaande gebouw en bovendien de schoorsteen accentueert. Die schoorsteen blijft dus behouden. Hij is overigens al tientallen jaren niet meer compleet. Het bovenste deel ging verloren. Alleen de letters ‘ANDIA’ staan er nog op. Ook aan de andere zijde krijgt de oude melkfabriek een uitbreiding. In het pand komen behalve een restaurant ook een kantoorgedeelte en een woning.

https://www.pzc.nl/goes/landelijk-bekende-restaurantketen-komt-in-oude-melkfabriek-in-goes-bij-ons-geen-chique-gerechten~aaf2cb7d/

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op via onze contact pagina voor persoonlijke assistentie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u zoekt.