loader image

Nieuws

Albatros moet voor de zomer vliegen

Markant appartementencomplex bereikt hoogste punt

Een bezoekje aan de gekochte woning in appartementencomplex Albatros in Terneuzen vond de bouwer vrijdagmiddag toch niet verstandig. De kans op een ongelukje was met een open dak, gladheid en het ontbreken van trapleuningen toch een beetje te groot.

Maar ontwikkelaar Kennedy West Vastgoed en aannemingsbedrijf Fraanje wilden wel een feestje met kopers vieren, omdat het hoogste punt van het gebouw is bereikt. De aanlooptijd voor de bouw begon was langer dan gehoopt en het weer zat sinds begin dit jaar ook wel eens tegen. Maar voor 2024 op de helft is, hebben kopers en huurders de sleutel in handen. Het appartementencomplex geeft door de gele en blauwe netten die er omheen hangen – ‘heeft niks met Oekraïne te maken hoor’ – nog weinig prijs van zijn uiterlijk. Maar dat duurt niet lang meer, beloofde directeur Martijn van Sabben van Fraanje.

Pracht in volle glorie

,,Volgende week gaat het dak dicht, waarna we na de jaarwisseling langzaam de steigers laten zakken. Dan komt in volle glorie naar voren wat de architect bedacht heeft. Ik durf wel te verklappen dat u een prachtig gebouw gaat zien”, stak Van Sabben de loftrompet.

De aannemer hoopt dat de Albatros al in april zijn vleugels uit kan slaan. ,,Maar of dat haalbaar is, blijft van een aantal factoren afhankelijk. Dat het gebouw in mei of het laatst in juni wordt opgeleverd, staat vast.” Topman Ivo Mattheeuws van Kennedy West beloofde de aanwezige kopers dat ze hun appartement eerder kunnen bewonderen. ,,,We hebben lef gehad met het ontwerp van dit gebouw. En beter goed dan haast.”

In andere bewoordingen had ook wethouder Frank van Hulle al laten weten dat voorbereidingen soms meer tijd kosten dan ondernemers en kopers wensen. Eventuele teleurstelling over de uitgestelde bezichtiging van het nu nog in netten gehulde markante bouwwerk aan het Oostelijk Bolwerk verdween snel met een bakje frites en een glas bubbels of water.

Behalve vijftien koopappartementen – waarvan er dertien zijn verkocht – herbergt De Albatros ook tien huurappartementen, waar veel belangstellenden voor zijn.

René Hoonhorst

https://www.pzc.nl/terneuzen/albatros-moet-voor-de-zomer-vliegen-markant-appartementencomplex-bereikt-hoogste-punt~a58cdd8b/

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op via onze contact pagina voor persoonlijke assistentie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u zoekt.