loader image

Nieuws

Het ziekenfondskantoor in Terneuzen

Nog even, dan kun je wonen op de plek van het ziekenfondskantoor in Terneuzen

TERNEUZEN – In Terneuzen wordt op dit moment het ene na het andere gebouw uit de grond gestampt. Daar komt over een paar maanden nog eentje bij. Op het Oostelijk Bolwerk wordt dan begonnen met de bouw van appartementencomplex Albatros.

Als je uit Terneuzen komt en een jaar of veertig of ouder bent, hoef je je ogen maar dicht te doen om je het weer voor te kunnen stellen. Links de watertoren, daarnaast de huisartsenpraktijk en apotheek, dan de drie Veste-flats en er tegenover het ziekenfondskantoor. Straks zijn van dat plaatje alleen de seniorenflats nog over.

Het voormalige ziekenfondskantoor wijkt voor 25 appartementen.

De watertoren en huisartsenpraktijk zijn al heel wat jaren passé. Straks behoort ook het betonnen ziekenfondskantoor, later het onderkomen van meerdere bedrijven, tot het verleden. In oktober of november beukt de sloperskogel het pand naar het hiernamaals. Eigenlijk was het de bedoeling om dat al een jaar eerder te laten gebeuren, maar het kostte toch nog wat tijd om de puntjes op de i te zetten, legt ontwikkelaar Ivo Mattheeuws van Kennedy West Vastgoed uit. ,,Maar als je ziet dat we in 2,5 jaar van een idee naar realisatie zijn gegaan, mogen we nog steeds niet klagen’’, vindt hij. Vanwege de moeizame levering van hout is het ontwerp van het complex iets aangepast. De bouw, uitgevoerd door aannemersbedrijf Fraanje, zal ongeveer een jaar duren.

Huur- en koopappartementen

Vrijdag startte de verkoop (vanaf 275.000 euro) van 17 appartementen. Voor een informatiebijeenkomst meldden zich al 35 belangstellenden aan. De overige acht zijn bedoeld voor de verhuur in het middensegment. ,,Daar is veel vraag naar. Dat merkten we al eerder toen we in de wijk Othene dertig huurwoningen bouwden. Die waren in een mum van tijd verhuurd. Dan moet je denken aan starters uit onze eigen regio, maar ook aan mensen die vanuit het buitenland naar Terneuzen komen vanwege een baan’’, zegt Mattheeuws. Alle huurappartementen bevinden zich op de begane grond. De 17 koopappartementen zijn verdeeld over vier etages.

De naam Albatros werd twee jaar geleden bedacht door de Vlissingse Betsy Elve-Brouwer. Zij vond de verwijzing naar de stoere zeevogel wel passen bij de namen in de omliggende omgeving: Waterfront (op de plek van de watertoren) en Neptunus (op de plek van de huisartsenpraktijk en apotheek).

Raymond de Frel

https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/nog-even-dan-kun-je-wonen-op-de-plek-van-het-ziekenfondskantoor-in-terneuzen~a32fd0795/

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op via onze contact pagina voor persoonlijke assistentie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u zoekt.