loader image

Nieuws

Omroep Zeeland verhuist na 35 jaar naar Vlissingen, dit zijn de plannen

Omroep Zeeland verhuist van Oost-Souburg naar Vlissingen. Aan de Prins Hendrikweg komt naast de Keersluisbrug een nieuw gebouw te staan waar de omroep in 2026 naartoe gaat. Volgens directeur Mike Ackermans is de verhuizing nodig om ook in de toekomst als modern mediabedrijf te kunnen opereren.

Het gebouw in Oost-Souburg heeft volgens de directeur te veel kleine ruimtes, omdat er de afgelopen jaren steeds stukken aan het voormalige gemeentehuis zijn aangebouwd. Ook zijn de onderhoudskosten te hoog en zijn er verduurzamingsproblemen volgens Ackermans; “We kunnen daardoor veel beter ergens anders beginnen.”

Grotere redactie

Op de nieuwe locatie aan de Prins Hendrikweg is er ruimte voor een grote redactievloer, waardoor personeel meer en beter contact heeft met elkaar. Ook is het makkelijker om gebruik te maken van de omgeving, voor bijvoorbeeld kijkradio en televisie-uitzendingen. Hoe dat er precies uit gaat zien weet Ackermans nog niet.

De directie van Omroep Zeeland heeft voor de nieuwe locatie verder gekeken dan alleen op Walcheren. Zo is gezocht naar een geschikte locatie in Goes, omdat dit centraal ligt in de provincie, maar daar was op korte termijn weinig mogelijk.

Nieuwe locatie van Omroep Zeeland in Vlissingen© Omroep Zeeland

Omroep Zeeland wilde al eerder verhuizen naar Vlissingen, maar dat ging uiteindelijk om financiële redenen niet door. Volgens Ackermans is het nu wel financieel helemaal rond. Omroep Zeeland betaalt de verhuizing uit eigen middelen, mede door de verkoop van het huidige gebouw in Oost-Souburg. Vastgoedontwikkelaar Kennedy West uit Hulst heeft het gebouw gekocht en gaat ook het nieuwe gebouw in Vlissingen bouwen. “Het verkoopcontract is getekend en zij gaan hier verder ontwikkelen”, vertelt directeur Ackermans.

Oprichting in 1989

Omroep Zeeland zit sinds de oprichting in 1989 in het voormalige gemeentehuis aan de Kanaalstraat in Oost-Souburg. De omroep startte daar in 1990 met radio en zeven jaar later met televisie. Het gebouw is in de afgelopen jaren verschillende keren uitgebreid, onder meer met een nieuwe vleugel met een tv-studio.

Volgens Ackermans is de nieuwe locatie een droom die uitkomt. “We zien de Kenniswerf als de dynamische groeilocatie van Vlissingen, waar de toekomst van deze gemeente én de provincie verder gestalte gaat krijgen.” Er gaat in de omgeving veel veranderen en dat past volgens de directeur bij Omroep Zeeland. “Ook Omroep Zeeland gaat verder met moderniseren om de Zeeuwen optimaal van informatie, nieuws en programma’s te voorzien.”

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/16493769/omroep-zeeland-verhuist-na-35-jaar-naar-vlissingen-dit-zijn-de-plannen

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op via onze contact pagina voor persoonlijke assistentie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u zoekt.