loader image

Nieuws

Tiny houses in Terneuzen mogen blijven

Tiny houses in Terneuzen mogen blijven, want niemand heeft er last van

De veertig tiny houses voor arbeidsmigranten achter de woonwinkels aan de Kennedylaan in Terneuzen blijven staan. De huisjes hadden een tijdelijke status, maar dat gaat veranderen.

De eenpersoonswoningen aan de Van der Peijlstraat en Kerkhoflaan kwamen er vier jaar geleden op initiatief van ontwikkelaar Ivo Mattheeuws van Kennedy West Vastgoed. In samenwerking met Dow en de gemeente zette hij veertig huisjes neer, waar hoofdzakelijk tijdelijke buitenlandse werknemers van het chemiebedrijf konden wonen.

Om dat snel voor elkaar te krijgen, werd het project gerealiseerd met een tijdelijke omgevingsvergunning. Die is tien jaar geldig. Als er in de eerste twee jaar geen onoverkomelijke overlast voor omwonenden zou zijn, dan zouden de initiatiefnemers de situatie permanent regelen. Dat moment is nu daar. Sinds de oplevering in 2018 (die overigens nog werd vertraagd door de vondst van zo’n 120 stoffelijke resten op de voormalige begraafplaats) zijn er geen klachten van omwonenden geweest.

Ook voor spoedzoekers

De huizen krijgen dan wel een permanente status, maar ze blijven wel bedoeld voor tijdelijke bewoning door arbeidsmigranten of mensen die heel snel woonruimte nodig hebben, zogenoemde spoedzoekers. De behoefte aan flexwonen wordt alleen maar groter door de toestroom van internationale werknemers als gevolg van vergrijzing, schetst het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

De raad moet namelijk eerst nog akkoord gaan met een wijziging van het bestemmingsplan. Als dat begin november het geval is, kunnen de tiny houses worden aangepast. Voor woningen die zijn gebouwd op basis van een tijdelijke vergunning gelden namelijk lagere bouwtechnische eisen. De huisjes moeten straks aan dezelfde eisen als reguliere woningen gaan voldoen, ook al zijn ze niet bedoeld voor langdurig verblijf. De aanpassingen moeten voor half 2028 zijn doorgevoerd.

Raymond de Frel

https://www.bndestem.nl/zeeland/tiny-houses-in-terneuzen-mogen-blijven-want-niemand-heeft-er-last-van~a5c2e754/?cb=99fa7c94f5260df1611786444b70d4eb&auth_rd=1

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op via onze contact pagina voor persoonlijke assistentie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u zoekt.