loader image

Nieuws

Wout en Nell kunnen haast niet wachten om naar Albatros te verhuizen: ‘Alles is hier binnen handbereik’

In Terneuzen schieten de appartementencomplexen als paddenstoelen uit de grond. Binnenkort is de stad er weer eentje rijker. Kopers Wout en Nell den Doelder kunnen haast niet wachten om in Albatros te gaan wonen.

Raymond de Frel 04-04-24, 20:37

Het Pattistpark, Anna Bijns, Residentie Veerhaven, Het Kruithuis, Bellamyhof… De stad is in amper twee jaar heel wat namen rijker geworden. En daar komt over een paar maanden nog een naam bij, die werd bedacht door de Vlissingse Betsy Elve-Brouwer: Albatros. Zij won een prijsvraag met haar suggestie die ze deed omdat ze een verwijzing naar de zeevogel goed vond passen bij de namen in de omgeving. Het nieuwe appartementencomplex wordt namelijk omgeven door wooncomplex Neptunus, woontoren Waterfront en, zeker niet in de laatste plaats, de Westerschelde.

Appartementencomplex Albatros is bijna klaar. Eind mei, begin juni is de oplevering voorzien.
Appartementencomplex Albatros is bijna klaar. Eind mei, begin juni is de oplevering voorzien. © Kelly Thans

Haast niets herinnert meer aan de betonnen kolos die lang als ziekenfondskantoor en later als bedrijfsverzamelgebouw dienst deed. Laat staan aan hoe de situatie hier verder was. De watertoren, een huisartsenpraktijk en apotheek… Ze zijn in de loop der jaren allemaal vervangen door woningen.

Stoer gebouw

Het is nog maar net een jaar geleden dat wethouder Frank van Hulle met een grijper een eerste hap uit het vervallen ziekenfondskantoor nam. En zie, er staat nu op dezelfde plek een appartementencomplex met 25 voordeuren. Die gingen lange tijd verscholen achter steigers en netten, maar sinds een paar weken is goed zichtbaar wat architect Archikon aan de tekentafel voor ogen had: een complex met een stoer karakter, dat – als je goed kijkt – ook nog aan de stijl van het ziekenfondsgebouw refereert. In opdracht van Kennedy West Vastgoed heeft aannemer Fraanje vijf bouwlagen met vijftien koop- en tien huurappartementen van 63 tot 162 vierkante meter opgetrokken. Eentje ervan is voor Wout (71) en Nell (77).

Als alles voorspoedig blijft gaan, krijgen ze eind mei of begin juni de sleutel van hun appartement op de tweede verdieping. ,,Maar dan wonen we er nog niet hoor’’, vertelt Nell. ,,We hadden voor een standaardbadkamer en keuken kunnen kiezen, maar wij hebben nog nooit iets ‘standaard’ gedaan. Dus komt er een keuken en badkamer naar onze eigen smaak in. Met veel kleur, want daar houden wij van. Voor ons geen witte badkamertegels, maar turquoise. We hopen eind juli te verhuizen.’’

Het ziekenfondskantoor aan het Oostelijk Bolwerk heeft plaatsgemaakt voor appartementencomplex Albatros.
Het ziekenfondskantoor aan het Oostelijk Bolwerk heeft plaatsgemaakt voor appartementencomplex Albatros. © Raymond de Frel

We nemen met Wout en Nell een kijkje op de plek die hun nieuwe thuis moet worden. Dat gaat niet zomaar. Eerst moet er een tijdelijke ‘voordeur’ worden losgeschroefd om binnen te kunnen treden. ,,Brievenbusje erin en klaar toch?’’ grapt een van de werknemers. Eenmaal binnen verlekkert het Terneuzense stel zich aan zijn eigen aankoop. Logisch, want nu zien Wout en Nell voor het eerst hoe hun uitzicht zal zijn en ook de woon- en slaapkamers raken steeds meer ‘af’.

Eerlijk is eerlijk: we worden wat ouder, dus is het ook fijn dat we straks geen trappen meer hoeven te lopenWout den Doelder, Koper appartement in Albatros

De meeste appartementen zijn al lang vergeven. Tijdens de open huizenroute (aanstaande zaterdag) hoopt Kennedy West Vastgoed de laatste paar appartementen te verkopen. Wout en Nell waren er als de kippen bij toen de plannen voor het appartementencomplex aan het Oostelijk Bolwerk bekend werden. ,,We wonen nu in het centrum van de stad en willen graag in deze omgeving blijven. De diversiteit aan woonlagen sprak ons meteen aan; geen verdieping is hetzelfde. En ja, eerlijk is eerlijk: we worden wat ouder, dus is het ook fijn dat we straks geen trappen meer hoeven te lopen’’, vertelt Wout. ,,Maar dat is het niet alleen hoor. Ik ben als stadsmanager in de binnenstad van Terneuzen actief. Ik zou er alleen daarom al een schuldgevoel van krijgen als ik het centrum zou verlaten. Voor mijn werk, maar ook privé is het gewoon hartstikke handig om in de binnenstad te wonen. Alles is hier binnen handbereik.’’

Wout en Nell in hun toekomstige appartement, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd.
Wout en Nell in hun toekomstige appartement, waaraan nu de laatste hand wordt gelegd. © Kelly Thans

Niet gevonden wat u zocht?

Geen zorgen, we zijn hier om te helpen! Neem contact met ons op via onze contact pagina voor persoonlijke assistentie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de informatie die u zoekt.